Voedingsadvies

Opleiding

In 2020 heb ik bij Lotte Botter de opleiding deskundig voedingsadviseur gevolgd en afgerond. 

 

In februari 2021 gestart met de opleiding tot voedingsdeskundige en op 26 november 2021 te horen gekregen dat ik dik geslaagd ben met een 8,5!

 

Als voedingsadviseur leer je alleen de basis over over honden voeding en als voedingsdeskundige kijk je tot op de details naar zowel de hond als de voedingen. Beide opleidingen zijn dus zeer interessant en leerzaam. Ze sluiten ook mooi aan op mijn huidige kennis en werkzaamheden. 

Hond en voeding

Met mijn "hondenbaan" kom ik veel problemen tegen. Zo ook een stukje voeding. Veel hondenbaasjes weten niet wat ze hun hond kunnen geven en vragen zich regelmatig af: "is dit wel het beste voor mijn hond?". 

 

De markt is enorm en ik begrijp dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Ik vind het belangrijk om per individu en situatie te kijken. Wat heeft deze hond nodig en wat niet? wat zijn de omstandigheden? Spelen er allergieën of andere ziekten mee? Uiteraard kijken we ook naar de wensen en persoonlijke voorkeur van de eigenaar. 

 

Omdat wij op Texel zitten vind ik het ook belangrijk dat voeding goed verkrijgbaar is. Zelf hebben wij een klein assortiment aan voeding en snacks, maar wij werken ook nauw samen met De Texelse Dierenwinkel en kunnen zo in een breder scala aan voedingen (die goed verkrijgbaar zijn op Texel) opzoek naar de meest geschikte en passende voeding voor uw hond. 


Heeft u twijfels, vragen of om welke reden dan ook advies nodig over de voeding van uw hond? neem gerust contact met mij op dan kunnen we een afspraak maken voor een voedingsconsult.