Belang van chippen en registreren van je huisdier

Steeds meer huisdiereigenaren kiezen ervoor om hun huisdieren te laten chippen, en terecht! Het chippen van huisdieren biedt namelijk talloze voordelen die ervoor zorgen dat onze harige vrienden altijd veilig geïdentificeerd kunnen worden. Is je huisdier nog niet gechipt en vraag jij je af wat nou echt de voordelen zijn? Lees dan verder

 

Herenigingspercentage katten enorm laag

Totaal vermiste meldingen bij Amivedi in het jaar 2023 bedroegen maar liefst 81.630. Van deze meldingen waren 81% katten, wat neerkomt op 42.191 katten. Hiervan werden er 35.318 weer gevonden. Van al deze katten werden er slechts 10.464 weer herenigd met hun eigenaren. Dit komt overeen met een herenigingspercentage van slechts 32%.

 

In tegenstelling hiermee waren er 3.632 vermiste honden in 2021, waarvan 3.399 teruggevonden werden. Hiervan werden maar liefst 2.060 honden weer thuis gebracht. Dit is een indrukwekkend herenigingspercentage van 80%!

 

Voordelen van het chippen

Het chippen van huisdieren, zoals katten en honden, zorgt ervoor dat ze altijd geïdentificeerd kunnen worden. Hierdoor kunnen vermiste huisdieren snel en gemakkelijk worden teruggebracht naar hun eigenaren. Het inbrengen van de chip is diervriendelijk en vrijwel pijnloos, met slechts een klein prikje tijdens de procedure. Het uitlezen van de chip is eenvoudig en snel, en helpt bij het snel identificeren van je huisdier in geval van verlies of diefstal. Bovendien heeft chippen nog meer voordelen, zoals duurzaamheid, onzichtbaarheid, fraudebestendigheid en geschiktheid voor dieren van alle leeftijden. Daarnaast opent het deuren naar speciale toepassingen, zoals kattenluikjes en etensbakken, en is het vaak een vereiste voor ziektekostenverzekeringen en internationaal reizen.

 


Registreer je chip goed!

Na het chippen van je huisdier is het correct registreren van groot belang. Dierendatabank PetBase zorgt er al voor dat zo'n 1,1 miljoen huisdieren altijd geïdentificeerd en thuis gebracht kunnen worden, zelfs in heel Europa! Staat jouw harige vriend nog niet geregistreerd bij een databank? Neem dan gerust contact met ons op. 

 

 

Kies ervoor om je huisdier te chippen en te registreren, zodat je de kans op een snelle hereniging vergroot en je geliefde huisdier altijd veilig en geïdentificeerd blijft. Bescherm hun welzijn en zorg ervoor dat ze nooit verloren gaan.


In de hele maand juni hebben wij chipacties ! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0