Medicatie, vaccinaties en gezondheid

Medicatie

Het is geen probleem wanneer uw hond medicatie nodig heeft. 

 

Geef medicatie altijd mee in de originele verpakking inclusief de bijsluiter. Tijdens het verblijf maken wij zelf een toedieningsschema (uiteraard zoals thuis ook gegeven wordt) en een aftekenlijst.

 

Wanneer uw hond medicijnen en/of (voedings-)supplementen gebruikt vragen we een kleine bijdrage van €1,00 per voermoment

 

 


Wormen, vlooien en teken

Al onze gasten dienen tijdig te zijn behandeld tegen wormen en vlooien (vlooienband is toegestaan maar de kans dat deze stuk gaat is aanwezig). Bescherming tegen teken is niet verplicht, wij zullen honden altijd controleren op teken. We raden wel aan uw hond te beschermen tegen teken gezien de teken besmetting op Texel erg groot is en het risico op ernstige ziektes groot is. 

Wist je dat....

Wij zelf 100% natuurlijke anti-tekenbanden maken in allerlei verschillende leuke kleurtjes. Ze hangen bij ons in de entree, maar je kunt ze ook online bij ons bestellen. Nieuwsgierig? klik dan hier

 

Naast de 100% natuurlijke anti-teek bandjes verkopen wij ook pipetjes en andere anti vlooien/teken middelen

Titerbepaling

Wilt u liever niet onnodig vaccineren? Dan kunt u ook een titerbepaling laten doen. Hierbij wordt er door middel van een klein beetje bloed gekeken of uw huisdier nog de nodige bescherming heeft of dat het opnieuw geënt moet worden.

 

* Let op tegen de ziekte van Weil en de hondenhoest kun je niet titeren deze zullen dus alsnog moeten worden toegediend.

 


Verplichte vaccinaties

Vaccinaties

Iedere gast die komt spelen/logeren bij ons moet geldige vaccinaties hebben. De "herhalen op" datum mag niet verstreken zijn. Is deze toch verstreken, zorg dan dat uw hond minimaal 14 dagen voor aanvang van het verblijf opnieuw geënt wordt. (hiermee bedoelen we de zogenaamde cocktail-enting en niet de rabiësvaccinatie). 

 

De 2e verplichte enting is de hondenhoest vaccinatie (ook wel kennelhoest genoemd) Deze enting moet ook minimaal 7 dagen voor aanvang van verblijf toegediend zijn en de "herhalen op" datum mag niet verstreken zijn. 

 

Kortom: 

* De laatste enting mag niet ouder zijn dan 1 jaar. 

* De enting mag niet binnen 14 dagen voor aankomst toegediend zijn wanneer de "herhalen op" datum verstreken is. 

* Iedere gast moet geënt zijn tegen hondenhoest, dit is een druppel in de neus (voor honden die dit absoluut niet toelaten wordt de injectie vorm ook geaccepteerd). 

* Zeker de hondenhoest enting mag niet ouder zijn dan 1 jaar en minimaal 7 dagen voor verblijf te zijn toegediend wanneer de "herhalen op" datum verstreken is of het de 1e keer van toedienen is. 

 

LET OP: Zonder de juiste vaccinaties zullen we uw hond helaas moeten weigeren. Twijfelt u of uw hond de juiste entingen gehad heeft? neem dan contact met ons op. 

 

 

Loops!?

LET OP: Loopse teefjes kunnen wij NIET opvangen. 4 weken na de 1e dag van de loopsheid kunnen wij de hond weer opvangen.