Medicatie en vaccinaties

Medicatie

Het is geen probleem wanneer uw hond medicatie nodig heeft. 

 

Geef medicatie altijd mee in de originele verpakking inclusief de bijsluiter. Tijdens het verblijf maken wij zelf een toedieningsschema en een aftekenlijst.

 

Wanneer uw hond medicijnen en/of (voedings-)supplementen gebruikt vragen we een kleine bijdrage van €1,00 per dag. 

 

 


Wormen, vlooien en teken

Tevens dienen alle gasten tijdig te zijn behandeld tegen wormen en vlooien (vlooienband is toegestaan maar de kans dat deze stuk gaat is aanwezig). Bescherming tegen teken is niet verplicht maar raden wij wel aan gezien de teken besmetting op Texel erg groot is.

Titerbepaling

Wilt u liever niet vaccineren? Dan kunt u ook een titerbepaling laten doen. Let op tegen de ziekte van Weil en de hondenhoest kun je niet titeren en zal dus alsnog moeten worden toegediend.

 


Verplichte vaccinaties

Vaccinaties

Iedere gast die komt spelen/logeren bij ons moet geldige vaccinaties hebben. De "herhalen op" datum mag niet verstreken zijn. Is deze toch verstreken, zorg dan dat uw hond minimaal 14 dagen voor aanvang van het verblijf opnieuw geënt wordt. (hiermee bedoelen we de zogenaamde cocktail-enting en niet de rabiësvaccinatie). 

 

De 2e verplichte enting is de hondenhoest vaccinatie (ook wel kennelhoest genoemd) Deze enting moet ook minimaal 7 dagen voor aanvang van verblijf toegediend zijn en de "herhalen op" datum mag niet verstreken zijn. 

 

kortom: 

* De laatste enting mag niet ouder zijn dan 1 jaar. 

* De enting mag niet binnen 14 dagen voor aankomst toegediend zijn. 

* Iedere gast moet geënt zijn tegen hondenhoest, dit is een druppel in de neus (voor honden die dit absoluut niet toelaten wordt de injectie vorm ook geaccepteerd)

* Zeker de hondenhoest enting mag niet ouder zijn dan 1 jaar en minimaal 7 dagen voor verblijf te zijn toegediend

 

LET OP: Zonder de juiste vaccinaties zullen we uw hond helaas moeten weigeren. Twijfelt u of uw hond de juiste entingen gehad heeft? neem dan contact met ons op.