Trainingen en cursussen


Na het behalen van mijn diploma's vakbekwaam houder van dieren (hond en kat), module A: Ethologie hond en module B1: Kynologisch instructeur moet ik nu nog examen doen voor module B2: gevorderd kynologisch instructeur (deze is vanwege corona uitgesteld). Ondertussen heb ik ook module C: Begeleiden probleemgedrag al afgerond en zal ik dit jaar (2021) met module D beginnen om mezelf uiteindelijk kynologisch gedragstherapeut te mogen noemen. 

 

Sinds 2019 geef ik zowel groepslessen als privé lessen. Bekijk hieronder ons aanbod

 

Tijdens onze lessen wordt er goed gekeken naar uw hond, het welzijn van de hond staat bij ons namelijk voorop. Wij schenken veel aandacht aan de opvoeding en het gedrag van uw hond. Kwaliteit, geduld, liefde en gezelligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij leren u graag gedrag van uw hond te herkennen en om er juist op te reageren.

 

Wij trainen volgens een positieve trainingsmethode, hierbij zijn alle vormen van correctie materialen verboden (vb: halti, anti trektuig, slipketting, stroombanden etc.) het gebruik hiervan thuis keuren wij ook niet goed. 

 

Er wordt getraind in groepen van maximaal 8 combinaties. Zo kunnen we iedereen zo goed mogelijk en zo persoonlijk mogelijk begeleiden. 

 

Alle soorten en maten honden zijn welkom.  

Puppy cursus

Pups vanaf 8 weken tot 6 maanden mogen mee doen aan de puppycursus. Deze cursus bestaat uit en deel theorie en praktijk. Tijdens deze cursus gaat de aandacht naar het opvoeden van de hond, het socialiseren en het ontwikkelen van een goede baas-hond binding. 

 

Nieuwe start data zijn bekend ! NOG ENKELE PLEKJES BESCHIKBAAR

Beginners cursus

Deze cursus kunt u volgen na de puppycursus, maar ook wanneer u met uw hond nog geen cursus hebt gevolgd.

Tijdens deze cursus zullen veelal dezelfde oefeningen herhaald worden als in de puppycursus. 

 

Nieuwe start data zijn bekend ! VOL

Basis cursus

Na de puppycursus/ beginnerscursus is het nog niet klaar. Hierna kunt u de basiscursus gaan volgen.

Tijdens deze cursus worden oefeningen meer uitgewerkt en de puntjes op de i gezet. 


Privé Lessen

Liever niet in een groep trainen of iets specifieks trainen en geen hele cursus? Wij geven ook privé lessen, deze lessen worden aangepast op de combinatie en de wensen van de eigenaar.

Binnenkort: Fun lessen !

Wil je geen hele cursus volgen maar wel wat leuks doen samen met je hond? Binnenkort gaan wij starten met het geven van "funlessen" in deze lessen gaan we stukjes behandelen vanuit verschillende takken van de hondensport. 

waaronder:

* jachttraining

* behandigheid

* hoopers

* doggydancing

* speuren

* etc. 


Mijn opleidingen

Voor hondenscholen vinden wij het behalen van diploma's zeer belangrijk. Als hondentrainer ga je mensen advies geven over opvoeding en begeleiding van hun hond, niets is dan belangrijker dan dat deze adviezen ook kloppen. Er is de laatste jaren veel veranderd op gebied van honden opvoeding en training. Dit is omdat de ervaring is dat de meeste ouderwetse methoden meer kwaad dan goed doen. Opleiding en bijscholing is dus voor een hondentrainer hard nodig. 
Kijk dus altijd goed wanneer je naar een hondenschool gaat welke trainer er voor de groep staat en of hij/zij deskundig is, wat zijn/haar ervaringen en behaalde diploma's zijn en de manier van les geven. Ga bijvoorbeeld eerst eens een proefles mee draaien zodat je kunt zien of de training bij jou en je hond past en niet voor verrassingen komt te staan. 
Nieuwsgierig welke opleidingen ik volg en heb gevolgd? klik dan hier