Welcome

Samen spelen met je hond

 

Een spel kopen of huren voor je hond? Wij zien vaak dat mensen een intelligentiespel voor hun hond aanschaffen, dit enkele keren spelen en wanneer de hond het spel onder de knie heeft het in de kast verdwijnt. Zonde ! 

 

In onze speel-o-theek kun je een intelligentiespel of puzzel voor je hond huren. Hierdoor ontdek je van welke spellen/puzzels je hond enthousiast wordt en voorkom je een 'miskoop' en je kunt natuurlijk regelmatig wisselen waardoor het leuk blijft om samen met je hond te spelen.


Hoe werkt een intelligentiespel?

Tijdens het spelen van een intelligentie spel is het de bedoeling dat je hond op verschillende manieren "problemen" leert oplossen. Ze kunnen zoeken naar verborgen voedsel of een snack door iets op te tillen, te schuiven, draaien, trekken of zelfs combinaties hiervan. 

 

Naast het spelen van een intelligentiespel kun je jou hond direct ook gehoorzaamheidsoefeningen leren zoals zitten, liggen, blijven en wachten. 

 

De spellen hebben verschillende moeilijkheidsniveaus, van niveau 1 tot niveau 3, waarbij niveau 1 het gemakkelijkst is en niveau 3 het lastigst. 

 

Belangrijk is dat je intelligentiespellen altijd samen doet met je hond zodat je kunt zien hoe je hond reageert. Begin altijd met een makkelijk spel, want jou hond moet leren spelen met intelligentie spellen. Bouw de moeilijkheidsgraad langzaam op waar het kan. 

Waarom is geestelijke uitdaging zo belangrijk?

Naast de lichamelijke beweging die een hond nodig heeft zoals rennen, spelen, wandelen etc. heeft een hond ook geestelijke uitdaging nodig. De hoeveelheid activiteit die een hond nodig heeft zijn afhankelijk van het ras en de leeftijd van de hond. Het is erg belangrijk om een goede balans te vinden tussen activiteit en rust. Voorkom ten allertijden dat je hond getrest wordt door te weinig of te veel prikkels. Dit kan zorgen voor ongewenst gedrag. 


Voor welke hond zijn intelligentiespellen geschikt?

Intelligentiespeelgoed is geschikt voor pups vanaf 10 weken hierbij begin je natuurlijk met erg makkelijke spellen en maximaal 5 tot 10 minuten spelen. Speel samen en wees altijd positief. 

 

Ook voor oudere honden kan intelligentiespeelgoed een verrijking zijn. Voor oudere honden is het niet altijd meer mogelijk om lange wandelingen te maken, hiervoor is het doen van intelligentie spellen een mooi alternatief om je hond toch actief te houden. Dit geldt natuurlijk ook voor honden gedurende revalidatie periodes. 

 

Zelfs voor honden met ondergewicht kan het helpen om intelligentie spellen te doen. Hiermee stimuleer je de hond om meer te gaan eten. 

 

Wij verhuren een groot en divers assortiment aan intelligentiespeelgoed. Voor elke leeftijd, grootte en ras in verschillende moeilijkheidsniveaus. 

 

Vrijwel alle spellen zijn erop gebaseerd dat de hond moet werken voor een voedselbeloning. Zo is er altijd een spel of puzzel waar jou hond enthousiast van wordt. Is jou hond er na enkele weken op uitgekeken? dan huur je een ander spel dat misschien wat moeilijker en uitdagender is voor jou hond. Zo kun je je hond blijven stimuleren en verdwijnen de spellen niet in de kast. 

Tips

  • Speel altijd samen met je hond en laat hem niet alleen met het spel. 
  • Laat zien waar je het lekkers verstopt en leer je hond rustig af te wachten tot jij zegt dat hij mag gaan spelen. 
  • Help je hond in het begin, moedig hem aan en stuur hem waar nodig. 
  • Heeft jou hond de beloning gevonden, beloon hem dan ook nog eens met je stem of natuurlijk een aai. 
  • Ruim het spel op wanneer je klaar bent zodat het niet gesloopt kan worden. 
  • Bouw de moeilijkheidsgraad op. Begin met een makkelijk spel tot je hond deze begrijpt. Ga daarna pas een lastiger of ander spel doen om je hond te blijven uitdagen. 
  • Speel niet te lang. voor pups houden wij maximaal 5 tot 10 minuten aan; een volwassen hond 10-20 minuten. 

Wist je dat?

  • 15 minuten spelen met een intelligentie spel ongeveer even veel energie kost als een uur wandelen. 

Kies jou niveau

Kies hieronder jou niveau om te zien welke spellen wij verhuren. Je kunt een spel enkel bij ons afhalen. 

 

Je kunt bij ons een spel huren voor 2 weken en dit maximaal 1x verlengen (tot 4 weken). Wij rekenen een huurprijs en borg deze zijn per niveau verschillend (zie de tabel hieronder)

 

bekijk ook onze regels omtrent het huren van een intelligentie spel 

Download
Regels en prijzen speel-o-theek
regels speel-o-theek.pdf
Adobe Acrobat document 167.1 KB

Klik hieronder op de knoppen om onze huidige spellen te zien per niveau

prijslijst speel-o-theek