Over mij

Mijn naam is Cindy de Ridder, ik woon samen met mijn vriend Tom, onze dochters Hanna en Lauren en onze beestenboel in een vrijstaande woning net buiten Den Burg op Texel.  

Mijn verhaal

Ik ben opgegroeid tussen de dieren op een grote boerderij op Texel. Ik ben al mijn hele leven bezig met het verzorgen van allerlei verschillende dieren. Vandaar dat ik ook na het behalen van mijn MAVO (VMBO-T) diploma ben door gaan leren op het Clusius College in Alkmaar voor Dierverzorging (niveau 4)  na 2 jaar heb ik gekozen hierin door te stromen naar de opleiding paraveterinair en uiteindelijk mijn diploma paraveterinair/dierenartsassistente (niveau 4) behaald. 

 

Tijdens het laatste jaar van de opleiding ben ik gestart met een cursus tot hondentrimster en in juli 2018 heb ik mijn diploma "vakbekwaam houder van dieren, hond en kat" behaald. Deze opleiding is verplicht voor pension houders en fokkers van honden en katten. 

 

In 2018 zijn wij ook verhuisd naar onze huidige locatie. Een heerlijk plekje tussen Den Burg en De Waal in met extra ruimte voor de hondjes en sinds 2021 ook de mogelijkheid om katten op te vangen. 

 

Niet veel later ben ik gestart met de opleiding tot kynologisch instructeur aan het Aeres Barneveld (Quiebus), deze opleiding bestaat uit verschillende modulen waarbij ik uiteindelijk wil door leren tot kynologisch gedragstherapeut. Momenteel heb ik mijn module A: Ethologie en B1: kynologisch instructeur gehaald ik heb stage gelopen bij hondenschool hond&mens in Schagen. Deze stage heb ik afgerond en moet hiervoor alleen nog examen afleggen om module B2: gevorderd Kynologisch instructeur af te ronden. (Helaas vanwege de COVID-19 en de geboorte van Lauren tot op heden uitgesteld)

 

Ondertussen heb ik module C: begeleiden probleemgedrag hond ook al behaald. Voorjaar 2020 zou ik starten met het vervolg, module D: oplossen probleem gedrag hond. Deze opleiding moest ik even opschuiven i.v.m. de geboorte van onze dochter Hanna. Toen ik weer wilde starten zomer 2020 werd helaas ook deze cursus uitgesteld i.v.m. COVID-19. Gelukkig is de opleiding onderhand weer gestart en heb ik september 2021 deze module ook met succes behaald. Momenteel ben ik nog bezig met module D en E. 

 

Tijdens de COVID-19 uitbraak werden er nu ook online cursussen aangeboden en ben ik lekker verder gaan leren. Zo wilde ik mij graag nog meer verdiepen in honden voeding en heb bij voedingsdeskundige Lotte Botter een cursus tot deskundig voedingsadviseur gevolgd. Dit is de korte opleiding die zij geeft over voeding. Ik vond het zo interessant dat ik vanaf februari 2021 ook de gehele opleiding  ben gaan volgen en heb oktober 2021 hiervoor examen gedaan en mijn diploma tot zelfstandig werkend voedingsdeskundige gehaald. 


Mijn doel

Na mijn opleiding tot paravet en met de ervaring als hondentrimster wilde ik al snel graag een eigen onderneming starten, maar kiezen tussen een trimsalon, pension, uitlaatservice of de dierverzorging aan huis kon ik niet. Daarom heb ik gekozen om Dierverzorging Texel op te zetten. Onder deze naam kan ik al deze beroepen combineren en hoop hierin nog meer te kunnen groeien. 

 

Ik hoop op deze manier vooral veel honden/katten en hun baasjes te kunnen helpen waar nodig. Ik ben pas tevreden als dier en eigenaar tevreden zijn !