Over mij

Mijn naam is Cindy de Ridder, ik woon samen met mijn vriend Tom, onze dochter Hanna en onze beestenboel in een vrijstaande woning net buiten Den Burg op Texel.  

Mijn verhaal

Ik ben opgegroeid tussen de dieren op een grote boerderij op Texel. Ik ben al mijn hele leven bezig met het verzorgen van allerlei verschillende dieren. Vandaar dat ik ook na het behalen van mijn MAVO (VMBO-T) diploma ben door gaan leren als dierverzorger en uiteindelijk mijn diploma paraveterinair/dierenartsassistente (niveau 4) heb behaald. 

 

Tijdens het laatste jaar van de opleiding ben ik gestart met een cursus tot hondentrimster en in juli 2018 heb ik mijn diploma "vakbekwaam houder van dieren, hond en kat" behaald. Dit is een relatief nieuwe opleiding die verplicht is voor pension houders en fokkers.

 

In 2018 zijn wij ook verhuisd naar onze huidige locatie. Een heerlijk plekje tussen Den Burg en De Waal in. 

 

Niet veel later ben ik gestart met de opleiding tot kynologisch instructeur aan het Aeres Barneveld (Quiebus), deze opleiding bestaat uit verschillende modulen waarbij ik uiteindelijk wil door leren tot kynologisch gedragstherapeut. Momenteel heb ik mijn module A ethologie en B1 kynologisch instructeur gehaald ik heb stage gelopen bij hondenschool hond&mens in Schagen. Deze stage heb ik afgerond en moet hiervoor alleen nog examen afleggen om module B2: gevorderd Kynologisch instructeur af te ronden. (Helaas vanwege de COVID-19 is dit uitgesteld)

 

Ondertussen heb ik module C: begeleiden probleemgedrag hond ook al behaald. Voorjaar 2020 zou ik starten met het vervolg, module D: oplossen probleem gedrag hond. Deze opleiding moest ik even opschuiven i.v.m. de geboorte van onze dochter Hanna. Toen ik weer wilde starten zomer 2020 werd helaas ook deze cursus uitgesteld i.v.m. COVID-19. Hopelijk kan ik deze opleiding snel weer hervatten en afronden. 

 

Gelukkig worden er nu ook online cursussen aangeboden en ben ik gewoon verder gaan leren. Zo wilde ik mij graag nog meer verdiepen in honden voeding en heb bij voedingsdeskundige Lotte Botter een cursus tot deskundig voedingsadviseur gevolgd. Februari 2021 zal ik ook de gehele opleiding volgen bij Lotte tot voedingsdeskundige. 


Mijn doel

Met mijn ervaring als paraveterinair en hondentrimster wilde ik al snel graag een eigen onderneming starten, maar kiezen tussen een trimsalon, pension, uitlaatservice of de dierverzorging aan huis kon ik niet. Daarom heb ik gekozen om Dierverzorging Texel op te zetten. Onder deze naam kan ik al deze beroepen combineren en hoop hierin nog meer te kunnen groeien, en zo van mijn passie mijn beroep te maken. 

 

Ik hoop op deze manier vooral veel honden en hun baasjes te kunnen helpen waar nodig. Wanneer de hond tevreden is zijn de baasjes dat ook en ben ik dat ook!