Over mij

Mijn naam is Cindy de Ridder, ik woon samen met mijn vriend en onze beestenboel in een vrijstaande woning net buiten Den Burg op Texel. 


Klik hier voor meer informatie over onze huisdieren

(lees hieronder verder)

 

Mijn verhaal

Ik ben opgegroeid tussen de dieren op een grote boerderij op Texel. Ik ben al mijn hele leven bezig met het verzorgen van allerlei verschillende dieren. Vandaar dat ik ook na het behalen van mijn MAVO (VMBO-T) diploma ben door gaan leren als dierverzorger en uiteindelijk mijn diploma paraveterinair/dierenartsassistente (niv. 4) heb behaald. 

 

Tijdens het laatste jaar van de opleiding ben ik gestart met een cursus tot hondentrimster en in juli 2018 heb ik mijn diploma "vakbekwaam houder van dieren, hond en kat" behaald. Dit is een relatief nieuwe opleiding die verplicht is voor pension houders en fokkers.

 

Onderhand ben ik gestart met de opleiding tot kynologisch instructeur, deze opleiding bestaat uit verschillende modulen waarbij ik uiteindelijk wil door leren tot kynologisch gedragstherapeut. Momenteel heb ik mijn module A ethologie en B1 kynologisch instructeur gehaald ik heb stage gelopen bij hondenschool hond&mens in Schagen. Deze stage heb ik afgerond en moet hiervoor alleen nog examen afleggen om module B2: gevord3rd Kynologisch instructeur af te ronden. (Helaas vanwege de COVID-19 is dit uitgesteld)

Ondertussen heb ik module C: begeleiden probleemgedrag hond ook al behaald. Zomer 2020 zou ik starten met het vervolg, module D: oplossen probleem gedrag hond. Helaas is ook deze cursus uitgesteld i.v.m. het COVID-19. 


Mijn doel

Met mijn ervaring als paraveterinair en hondentrimster wilde ik graag een eigen onderneming starten, maar kiezen tussen een trimsalon, pension, uitlaatservice of de dierverzorging aan huis kon ik niet. Daarom heb ik gekozen om Dierverzorging Texel op te zetten. Onder deze naam kan ik al deze beroepen combineren en hoop hierin nog meer te kunnen groeien, en zo van mijn passie mijn beroep te maken. 

 

Ik hoop op deze manier vooral veel honden en hun baasjes te kunnen helpen waar nodig. Wanneer de hond tevreden is zijn de baasjes dat ook en ben ik dat ook!