Chippen en registreren


LET OP: momenteel komen wij i.v.m. corona niet aan huis om te chippen. Wel kunt u (alleen) naar ons toe komen op afspraak. 


Is uw hond, kat of ander huisdier vermist? Dan is het fijn als het dier weer met u herenigd kan worden. Door uw dier te chippen en te registreren bij een databank kunnen gevonden huisdieren gemakkelijk worden terug gebracht bij de eigenaren. 

 

In Nederland hebben meer dan 4 miljoen huishoudens 1 of meerdere huisdieren. De meeste hiervan hebben een kat of een hond. Dagelijks raken er helaas veel van deze dieren vermist. Wanneer een huisdier gevonden wordt is het fijn als deze snel teruggebracht kan worden naar zijn eigenaar. 

 

Ik kan uw huisdier voor u chippen, maar alleen chippen is niet voldoende, de chip dient ook goed geregistreerd te worden. Geen paniek, ook dit kan ik voor u doen (ook wanneer uw huisdier al gechipt is). De chip kan worden uitgelezen met een speciale chipreader en zo kunnen de gegevens worden achterhaald. U bepaalt zelf welke gegevens zichtbaar zijn. 

 

Niet iedereen mag zomaar een dier chippen. Een chip is eigenlijk een soort transponder, het is een langwerpig buisje van zo'n 8 tot 12 mm lang, ongeveer ter grootte van een rijstkorrel dus. Een chip wordt gemaakt van kunststof of bioglas. In dit buisje zitten een antenne (spoeltje) en een chip waarop een unieke code van 15 cijfers staat. De transponders die gebruikt worden voldoen allemaal aan de ISO-standaarden waardoor zij wereldwijd af te lezen zijn. Op de chip zelf staan geen verdere gegevens, daarom is het belangrijk dat de chip altijd geregistreerd wordt. Zonder registratie heeft het chippen geen zin. 

 

Een chip wordt ingebracht door middel van een injectie naald. De chip wordt geplaatst tussen de schouderbladen, hier wordt de chip ingekapseld en blijft daardoor op zijn plek zitten. Het dier voelt niet meer dan een prikje. 

 

Wanneer een chip wordt uitgelezen door een dierenarts, dierenasiel, dierenambulance, politie, etc. gebruiken ze een reader (afleesapparaat) om het nummer uit de chip op de vragen. De reader voorziet de chip van energie waardoor het de code terug kan zenden. Er zit geen batterij in de chip en ook geen gps-ontvanger voor het bepalen van de locatie. Een chip gaat een leven lang mee. 

 

De kosten voor het chippen en registreren bedraagt €20,00 per dier. Een losse registratie €5,50. Bij het chippen ontvangt u ook altijd een Nederlands paspoort waarin het chipnummer kan worden geplakt zodat het niet kwijt raakt. 

 

Het chippen van huisdieren doe ik bij u aan huis zodat uw dier niet te veel stress ervaart. 

 

Om een afspraak te maken voor het chippen van uw huisdier kunt u onderstaand formulier invullen. 

 

Ik wil mijn huisdier laten chippen

Vul dan onderstaande gegevens zo volledig mogelijk in. Deze gegevens worden verwerkt bij de chip registratie.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.