Chippen en registreren


Juni chipmaand !

De hele maand juni staat bij ons in het teken van chippen ! We houden meerdere chip momenten en bieden het chippen en registreren aan voor een scherpe prijs van €20,00 per kat. Dit is inclusief de registratie en een vaccinatieboekje. 

 

Enkel een losse registratie kost in de maand juni €4,50 

 

Het uitlezen van een chip doen wij gratis ! 

 

Laat jou kat chippen bij ons door het formulier onder aan deze pagina in te vullen. 


Is uw hond, kat of ander huisdier vermist? Dan is het fijn als het dier weer met u herenigd kan worden. Door uw dier te chippen en te registreren bij een databank kunnen gevonden huisdieren gemakkelijk worden terug gebracht bij de eigenaren. 

 

In Nederland hebben meer dan 4 miljoen huishoudens 1 of meerdere huisdieren. De meeste hiervan hebben een kat of een hond. Dagelijks raken er helaas veel van deze dieren vermist. Wanneer een huisdier gevonden wordt is het fijn als deze snel teruggebracht kan worden naar zijn eigenaar. 

 

Ik kan uw kat voor u chippen, maar alleen chippen is niet voldoende, de chip dient ook goed geregistreerd te worden. Geen paniek, ook dit kan ik voor u doen (ook wanneer uw huisdier al gechipt is). De chip kan worden uitgelezen met een speciale chipreader en zo kunnen de gegevens worden achterhaald. U bepaalt zelf welke gegevens zichtbaar zijn (ons advies is altijd om het telefoonnummer wel openbaar te geven zodat u snel bereikt kan worden wanneer uw dier gevonden wordt)

 

Een chip is eigenlijk een soort transponder, het is een langwerpig buisje van zo'n 8 tot 12 mm lang, ongeveer ter grootte van een rijstkorrel dus. Een chip wordt gemaakt van kunststof of bioglas. In dit buisje zitten een antenne (spoeltje) en een chip waarop een unieke code van 15 cijfers staat. De transponders die gebruikt worden voldoen allemaal aan de ISO-standaarden waardoor zij wereldwijd af te lezen zijn. Op de chip zelf staan geen verdere gegevens, daarom is het belangrijk dat de chip altijd geregistreerd wordt. Zonder registratie heeft het chippen dus geen zin. 

 

Een chip wordt ingebracht door middel van een injectie naald. De chip wordt geplaatst tussen de schouderbladen, hier wordt de chip ingekapseld en blijft daardoor op zijn plek zitten. Het dier voelt niet meer dan een prikje. 

 

Wanneer een chip wordt uitgelezen door een dierenarts, dierenasiel, dierenambulance, politie, etc. gebruiken ze een reader (afleesapparaat) om het nummer uit de chip op de vragen. De reader voorziet de chip van energie waardoor het de code terug kan zenden. Er zit geen batterij in de chip en ook geen gps-ontvanger voor het bepalen van de locatie. Een chip gaat hierdoor een leven lang mee. 

 

Tarieven

De kosten voor het chippen bedraagt €25,00 per kat. Dit is inclusief de registratie bij databank PetBase. Bij het chippen ontvangt u ook een vaccinatie boekje waarin het chipnummer kan worden geplakt zodat het niet kwijt raakt, in dit boekje kunnen ook andere zaken worden genoteerd zoals vaccinaties, maar ook de ontworming of ontvlooiing.

 

Is uw kat al gechipt maar nog niet geregistreerd? Dit kunnen wij ook voor u doen. Een losse registratie bij PetBase door ons kost €5,50

 

LET OP: Wij kunnen alleen katten chippen en dus GEEN honden. 

 

U kunt contact met ons opnemen door middel van onderstaand formulier om uw kat bij ons te laten chippen. Wij nemen dan contact met u op om een afspraak te maken wanneer u langs kunt komen. 

 

Het uitlezen van een chip doen wij gratis !


Ik wil mijn kat laten chippen

Vul dan onderstaande gegevens zo volledig mogelijk in. Deze gegevens worden verwerkt bij de chip registratie.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.