Trimservice kat

Regelmatig krijg (Cindy) ik de vraag of ik een kat kan trimmen omdat deze last heeft van bijvoorbeeld klitten. Zelf heb ik niet de kennis omtrent trimmen en gedrag van katten ben ik een samenwerking aan gegaan met Willy Schouwstra. Zij is een gediplomeerd katten trimster en katten gedragsdeskundige. 

 

Regelmatig komt Willy naar Texel om katten te trimmen. Via het formulier onder aan deze pagina kun je een trimbeurt reserveren. 

 

Lees hieronder meer over haar of klik hier om de site te bekijken


Over Willy

Hoi, leuk dat je meer over mij te weten wilt te komen. Mijn naam is Willy Schouwstra en ik woon in Leeuwarden. Ik hou van dieren. Veel. En van allemaal. Maar er is geen schepsel dat me zo fascineert als de kat. Het karakter en temperament van katten, daar kun je een boek over schrijven. En misschien dat ik dat, met mijn achtergrond in de journalistiek en het onderwijs, ooit ga doen.

 

Voor nu houd ik me op praktisch gebied bezig met katten; ik trim ze zodat hun vacht weer gezond en mooi wordt, heb me gespecialiseerd in hun gedrag om zo te helpen bij het oplossen van (gedrags)problemen en kan je meer vertellen over hun behoeftes en beweegredenen.

 

Alles met maar één doel: zoveel mogelijk katten gelukkig en gezond maken en houden! Ik geniet ervan dier én eigenaar te kunnen helpen. Dat doe ik in Leeuwarden en wijde omgeving, zeg heel Friesland. Ik ben gediplomeerd en werk altijd met het welzijn van de kat als uitgangspunt. Je kunt rekenen op een liefdevolle, respectvolle en professionele aanpak van elk probleem, waarvoor ik ruim de tijd neem.

 

Want zoals Sigmund Freud al zo treffend wist te verwoorden:

Time spent with cats is never wasted!


Waarom mijn kat laten trimmen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor een trimbeurt voor de kat noodzakelijk of fijn is:

 • de kat heeft klitten of zelfs vervilting in zijn vacht
 • de kat heeft zoveel onderwol dat hij moeite heeft deze zelf goed kwijt te raken
 • de kat heeft veel last van haarballen
 • de kat is door ouderdom en/of ziekte niet in staat zijn vacht nog goed te verzorgen
 • je bent de grote hoeveelheden losse haren in huis beu, of bent niet in staat/hebt niet genoeg tijd om je kat zelf de onderhouden qua vachtverzorging
 • je kat wil niet graag gekamd worden en je wilt als eigenaar jullie relatie niet verstoren

Welke kat kan getrimd worden? 

 • (half)langharige katten moeten geregeld gekamd worden, óók op hun buik en andere plaatsen waar ze dat misschien liever niet hebben. Juist op de buik, in de liezen en oksels ontstaan vaak klitten, die weer tot vervilting kunnen leiden als ze niet tijdig worden verwijderd. Klitten en vervilting zijn erg pijnlijk voor de kat. Bewegen en zichzelf wassen wordt moeilijker, en de kat laat zich ook minder aanraken. Vergelijk een vervilte vacht maar met een huid die flink verbrand is in de zon: trekkend, pijnlijk en strak. Uiteindelijk brengt vervilting ook gezondheidsrisico's met zich mee. Uiteraard is het voorkomen van klitten of vervilting het beste door de kat regelmatig te laten trimmen, 
 • kortharige katten kunnen door ouderdom of ziekte hun vacht vaak niet meer goed verzorgen. Deze wordt dan vettig of gaat vervilten. Ook katten met overgewicht kunnen deze problemen hebben. Een andere reden om een kortharige kat te trimmen is (overmatig) verharen. 

Een behandeling bestaat uit de volgende onderdelen

 • kennismaken met eigenaar en kat
 • vacht goed bevoelen en advies over de te volgen stappen
 • het knippen van de nagels van de kat
 • het verwijderen van klitten, indien aanwezig
 • als er sprake is van vervilting, het scheren van de kat. Hierbij staat het wegnemen van de pijn voorop; zolang de kat het nog toelaat, kan er verfraaid worden. Kop, staart en poten worden nooit geschoren en er blijft altijd zo'n 1,5 tot 3mm vacht aanwezig
 • Ontwollen/plukken van de kat (de onderlaag van de vacht wordt uitgedund, waardoor het dode haar dat klitten veroorzaakt weg is. De huid kan weer ademen en de vacht glanst weer)
 • controle van de ogen, oren en zo mogelijk gebit
 • deskundig advies op maat

Het trimmen gebeurt zonder narcose. Het welzijn van de kat staat altijd voorop. Als gediplomeerd kattengedragsdeskundige en katten therapuit i.o. ben ik specialist in kattengedrag. Een behandeling is daarom variabel in tijdsduur; deze hangt af van de induviduele kat, dienst vachtconditie en karakter. 

Uiteraard ben ik een gediplomeerd kattentrimster. 


Opgeven voor trimafspraak

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.