Voeding

Bij Dierverzorging Texel willen we het beste voor uw hond. 

 

Veel kennels en pensions geven alle aanwezige honden dezelfde voeding. Wij doen dit liever niet. Hier vragen we om de eigen voeding mee te geven voor uw hond. Wel hebben wij onze eigen lijn brokken welke wij aan jou hond kunnen voeren, deze kun je ook bij ons kopen voor thuis gebruik. We adviseren je graag over welke voeding geschikt is voor jouw hond. Wanneer je geen eigen voeding mee geeft voeren wij jou hond de brokken waarvan wij denken dat ze het best zijn voor jou hond. We rekenen hier €1,00 per voermoment voor.

 

Een verblijf in een vreemde omgeving, met vreemde honden en allerlei nieuwe indrukken kan al best indrukwekkend zijn voor de hond. Wanneer we dan ook nog van voeding gaan wisselen kan dit erg belastend zijn voor het lichaam, dit doen we dus liever niet. 

 

Wel is het van belang dat wanneer jou hond een langere periode verblijft dat hij goed eet. Is jouw hond een slechte eter? Geef dan altijd wat blik voeding of diepvries vers vlees mee, zo kunnen wij het eten iets lekkerder maken wanneer jouw hond slecht wilt eten. Wij beschikken over een koelkast en vriezer voor vlees/nat voer. 

 

Vermeld altijd duidelijk de naam van de hond op de verpakking en geef duidelijk aan ons door hoe vaak en hoe veel de hond normaal te eten krijgt. 

 

Onder het mom liever te veel dan te kort. Sommige honden kunnen hier de hele dag door actief aan het spelen zijn, wat ze thuis niet doen waardoor ze meer verbranden dan anders. Geef dus liever iets extra mee zodat wanneer je hond lijkt af te vallen wij iets extra kunnen geven om je hond op gezond gewicht te houden. Ook wanneer u door omstandigheden je hond niet kunt ophalen en deze langer dient te blijven is het fijn dat er voldoende voer aanwezig is. (Voer dat over is krijg je gewoon weer mee bij het ophalen)

 

Heeft uw hond speciale voeding nodig? 

Geef dit dan duidelijk door zodat we er rekening mee kunnen houden (dit geldt natuurlijk ook voor eventuele medicatie). 

 

Vermeld altijd duidelijk de naam van de hond op de verpakking en geef duidelijk aan ons door hoe vaak en hoe veel de hond normaal te eten krijgt. 

 

 

Wist je dat....

Ik de opleiding tot voedingsdeskundige heb gedaan en je dus ook met alle voedingsvragen bij mij terecht kunt. Ook kunnen wij doormiddel van een voedingsconsult de huidige voeding van uw hond onder de loep nemen en eventueel een passend voedingsadvies geven.

 

Omdat wij zelf een eigen lijn brokken hebben kunnen wij hierin gemakkelijk adviseren, natuurlijk past lang niet bij iedere hond een brok die wij op de plank hebben. Gelukkig hebben wij nauw contact met de Texelse Dierenwinkel en weten dus goed wat zij op de plank hebben. Mocht geen van deze voedingen aansluiten bij de behoefte van uw hond dan zullen we samen verder kijken naar wat een goede voeding is die ook voor u goed verkrijgbaar is, hetzij in een winkel, hetzij online. 

 

 

Daarnaast drogen wij ook onze eigen lams snacks van echt Texels lamsvlees van "hoeve vrij en blij". Super lekker voor honden en zonder enige toevoegingen. 

 

Vraag er naar bij ons of kijk in onze online shop