Herplaats hondjes


Momenteel hebben wij GÉÉN herplaats hond(en)


Kunt u om wat voor reden dan ook uw geliefde hondje niet meer houden. En bent u genoodzaakt een nieuw huisje te zoeken voor uw lieveling, dan helpen wij u daar graag mee. Gelieve hierover telefonisch contact met ons op te nemen. 

 

Of bent u opzoek naar een hondje? Hou dan deze pagina en onze facebookpagina in de gaten, hierop zullen wij beschikbare herplaats honden plaatsen met hun verhaal. 

 

Zo hopen wij te kunnen bemiddelen en zo hondjes en baasjes te kunnen helpen bij het vinden van een gouden mandje of een hond die past binnen de gezinssamenstelling. 

 

* wij vragen een vergoeding voor honden die via ons herplaatst worden omdat wij hier veel tijd en energie in steken om het beste plekje voor de hond te kunnen vinden. Honden die hier verblijven tot ze geplaatst zijn zullen wij iets meer voor vragen dan wanneer ze vanuit hun huidige huis herplaatst worden, zodat wij ze de zorg kunnen bieden die ze nodig hebben. 


Rex: is gereserveerd !

Rex zijn baasje wordt in april 91 en krijgt helaas steeds meer lichamelijke problemen waardoor het voor haar onmogelijk wordt om Rex nog bij haar te houden. 

 

Hij ging de laatste tijd vaak mee met de uitlaatservice om lekker te kunnen rennen en spelen met andere honden. 

 

Rex is een boeren fox van anderhalf jaar (geboortedatum: 10-09-2021) en een hele lieve kleine boef. Hij is voorzien van een chip en registratie, is netjes gevaccineerd en hij is gecastreerd. 

Er zijn allerlei cursussen gevolgd met hem en heeft hier ook zijn wel verdiende diploma's voor gekregen. Rex kan netjes aan de lijn mee lopen, ook naast de fiets vind hij erg leuk, is netjes zindelijk en kent alle basis commando's prima.

 

Rex is waaks maar kan ook lekker met je knuffelen het liefst op schoot, en kan er van genieten om lekker aan je voeten te liggen.

 

Rex is een allemans vriend hij kan opschieten met andere honden en speelt graag met ze.

 

 

 

Rex is dus een echte schat maar kan ook lekker ondeugend zijn. Zo is hij een hele bekwame zakkenroller, het liefst papieren zakdoekjes en honden koekjes…..

 

Denk jij dat jij Rex een fijn huisje kan geven? neem dan contact met ons op. 

(voorkeur gaat uit naar een plekje op Texel zodat hij mogelijk eens zijn "vrouwtje" nog eens kan bezoeken) 


James is geplaatst !

Dit is James, al staat er in zijn papieren Victor, hij gaat al zijn hele leven door als James dus hier houden we het gewoon bij. James is een echte ondernemer !

 

James is een Ierse terrier, die zien we hier niet zo veel. Soort van uniek, maar misschien wel handig er wat informatie over te verschaffen.

 

Er is bij de Ier niet echt iets te vertellen over de waarschijnlijke herkomst. Sommige achten dat hij ontstaan is uit de ierse wolfshond maar na wat research lijkt dit wat onwaarschijnlijk. Waarschijnlijker is dat de Ier afkomstig is van de Schotse terriër. Hij is daar dan ook gebruikt om de kool en aardappelen van de boer te beschermen tegen varkens en dieven. 

Ook zou het ras gekruist zijn met een bedlington Terrier wat hem tot een zwijgende jager en vechter maakte. Men liet de honden ondeling vechten en kruiste daardoor ook graag met een bull terrier. Een hond met veel goede eigenschappen en zijn foute horen er een beetje bij. 

 

Een Ier is met zijn beharing voor het ierse regenklimaat een volbloed zwemmer. Zo ook James, hij is dol op zwemmen. 

 

James is tegen over soortgenoten uitstekend in staat om voor zichzelf op te komen. Hij is sociaal met andere honden, mits zij ook sociaal zijn. Wanneer er een opstootje ontstaat deinst hij niet terug. Dit is bij hem goed op te vangen door met hem te trainen. Helaas is dit wel de reden van herplaatsing. Met een andere aanwezige reu in huis (waar het jaren lang wel mee goed is gegaan) kan hij het na een akkefietje niet altijd meer samen door 1 deur. Dit geeft erg veel stress en chaos in huis waardoor hij regelmatig de benen neemt, wat weer zorgt voor gevaarlijke situaties natuurlijk. Voorkeur gaat dan ook uit naar iemand die geen andere hond in huis heeft of een stabiele hond waar hij het goed mee kan vinden. 

 

James is een gecastreerde reu van nu bijna 6 jaar. Hij is opgegroeid op Texel in een gezin met 5 kinderen, wat hij helemaal prima vind. Hij is erg sociaal naar alle mensen, klein of groot. Katten daarin tegen vind hij minder leuk.. of ja misschien vind hij ze wel leuk, maar dan vooral om achteraan te jagen. Hij heeft nooit gewoond in een huis met katten, wij denken dan ook niet dat dit een groot succes zou worden. 

 

In huis is James de rust zelve, hij kan ook prima een poosje alleen thuis zijn. Hij is gewend om in een bench te slapen, dit is voor hem zijn veilige plekje. Hij is niet snel bang te krijgen van bijvoorbeeld harde geluiden of vuurwerk en hij houd er van om lekker voor de kachel te liggen. 

 

Puntjes waar misschien nog aan gewerkt moet worden met hem is het uitlaten aan de lijn, dan is hij erg alert. Hier is al mee getraind wat het zeker beter maakte. Momenteel is er al een poosje niet zo hard meer op getraind en wordt vooral gezocht naar een plekje waar hij lekker los kan lopen en loopt dan heerlijk zijn rondje los mee. Verder luistert hij prima, houd bij het lopen de baasjes in de gaten en kent de basis commando's goed. 

 

2 keer per jaar zal hij naar een trimmer moeten om geplukt te worden. Dat wordt nu ook al gedaan. Verder qua vacht onderhoud is het zo nu en dan even borstelen en als hij weer eens in een prutsloot is gedoken is een douche ook niet overbodig. Overigens vind hij zelf een duik in de zee ook een prima idee. 

 

James is dus een echte lieverd die een baasje nodig heeft die toch al enige honden kennis heeft. Denk jij dat James bij jou zou passen en wil je kennis maken met hem? of heb je vragen? stuur gerust een mail naar dierverzorgingtexel@hotmail.com

 

 

* wij vragen voor honden die via ons herplaats worden een vergoeding om honden die in de toekomst via ons herplaatst worden de nodige zorg en aandacht te kunnen bieden die ze nodig hebben. De prijs is dus niet vast maar is afhankelijk van de kosten die gemaakt zijn voor de te herplaatsen hond. Skylar is geplaatst !

Beau Bentley the tender tempest, een hele mond vol. In zijn papieren staat Skylar, wij noemen hem gewoon Sky.

 

Helaas kon Sky wegens de gezondheid van zijn baasje niet meer bij haar blijven wonen. Erg verdrietig ! Daarom hebben wij hem opgevangen en mag hij hier even bij komen tot we een nieuw huisje voor hem hebben gevonden. 

 

Eerst even wat feiten op een rijtje. Sky is een echte Shetland Speepdog ofwel Sheltie, met alle papieren er op en er aan (al maakt dit voor ons geen verschil hoor). Hij is een reu (niet gecastreerd dus). Geboren op 5 mei 2012 wat betekend dat hij inmiddels al 10 jaar is, wat het hopelijk niet te lastig maakt om een nieuw huisje voor hem te vinden. Hij heeft 1 eigenaar gehad en het is dus ook erg verdrietig dat hij na 10 jaar echt niet meer bij zijn baasje kan blijven. 

 

Sheltie's werden gefokt om boeren te helpen om de schapen bij elkaar te houden. Een actief hondje zou je zeggen. Nu is Sky al een dagje ouder en vind het allemaal wel prima. Hij hoeft geen uren meer te wandelen. Regelmatig een kleiner rondje en gezellig knuffelen thuis vind hij ook wel prima. 

 

We willen het liefst een plekje op Texel voor hem vinden zodat er eventueel nog eens een bezoekje gedaan kan worden aan zijn oude baasje, en de kinderen en kleinkinderen die het allemaal ook erg lastig vinden om hem te moeten missen. (Dit is geen must maar wel een grote wens natuurlijk). 

 

Sky is een schat van een hondje, kan goed met andere honden, katten en andere huisdieren zijn ook geen probleem. Kinderen is hij ook gewend van allerlei verschillende leeftijden. Hij luistert goed en kent de basis commando's. Los lopen bij een wandeling is ook geen probleem heeft hij ons de afgelopen tijd al laten zien, al moet er natuurlijk wel eerst een band opgebouwd worden voor je hem los kan laten. Bij zijn baasje liep hij de laatste jaren eigenlijk niet meer los.

Verdere zaken waar op gelet moet worden is dat hij momenteel te zwaar is en dus op dieet is om wat af te vallen. Zijn vacht zat wat in de knoop dus we hebben hem een heerlijke trimbeurt gegeven. Wel zal een nieuwe eigenaar natuurlijk hier rekening mee moeten houden dat hij regelmatig geborsteld en getrimd zal moeten worden.

 

Inmiddels heeft hij zijn vaccinaties gehad, deze moeten alleen nog herhaald worden om weer helemaal up-to-date te zijn. Hij is recent ontwormd en behandeld tegen vlooien. Zijn gebit is niet meer denderend en moet hiervoor nog eens naar de dierenarts om te laten schoonmaken voor het erger wordt en hij daar last van krijgt, we kijken of het al mogelijk is dat op korte termijn al te laten doen. 

 

Eigenlijk kan ik daarnaast weinig anders zeggen dan dat het een super lief hondje is dat in veel omstandigheden zijn plekje wel kan vinden. 

 

Kun jij Sky een gouden mandje vinden waar hij oud mag worden? Neem dan contact met ons op 

 

Update: Er zijn veel vragen over Sky en veel mensen die hem een gouden mandje gunnen. Ik wil vragen wanneer je interesse hebt even een mailtje te sturen naar dierverzorgingtexel@hotmail.com met wat informatie over jezelf je woonsituatie, kennis over honden, mogelijke andere huisdieren etc. dan kijken wij waar we hem het best bij vinden passen en plannen een kennismaking in.

 

* wij vragen voor honden die via ons herplaats worden een vergoeding om honden die bij ons gebracht worden voor herplaatsing de nodige zorg te kunnen bieden. De prijs is dus niet vast maar is afhankelijk van de zorg en de duur die een hond bij ons is geweest. 


Puck is geplaatst !

Dit is Puck. Puck is een knappe iets wat klein gebleven rottweiler dame. De naam klinkt wat rot maar dat is Puck totaal niet. Het is echt een lieverd. Als ik haar karakter mag vergelijken is het een labrador of golden alleen dan in een ander jasje.

 

Helaas hebben haar baasjes wat lichamelijke ongemakken gekregen waardoor het uitlaten van deze lieve lobbes een uitdaging is geworden. Ze is gewoonweg een sterke dame die graag iedereen begroet en vergeet hierbij dat de baasjes aan de andere kant van de lijn lopen (lees: die worden dus mee gesleept..). Dit is dan ook de reden dat er voor haar gezocht wordt naar een ander huisje. En eerlijk.. als ik niet al 3 honden in huis had gehad was ze van harte welkom bij ons. Gelukkig zit er dus geen haast achter en kunnen we rustig zoeken naar een gouden mandje waar ze gelukkig mag zijn en oud mag worden.

 

Even wat feiten op een rij. Puck is nu bijna 2 jaar (17-10-2020), een jonge spring in ’t veld maar keurig opgevoed. Ze speelt graag met andere honden, kleine of grote maakt niet uit. Op 6 maanden leeftijd is ze tot bloedens toe gebeten door een hond waardoor ze iets angstig kan zijn bij een kennismaking met sommige andere honden, hierbij zal ze eerder eieren voor haar geld kiezen dan in de aanval te gaan.

 

Ze is gevaccineerd, behandeld tegen vlooien en wormen en ze is uiteraard netjes zindelijk. Het is echt een knuffel hond die graag bij je op schoot of op de bank komt hangen. Ook wilt ze graag voor je werken dus een baasje die lekker met haar gaat wandelen en misschien wel speuren of behendigheid ofzo gaat doen zou super zijn voor haar !

 

Katten vind ze leuk, maar dan in de vorm om achteraan te gaan. Ik denk zeker wel dat dit te trainen is maar een huis zonder katten heeft toch in eerste instantie de voorkeur. Andere honden zijn oké mits het klikt uiteraard tussen de honden. Kinderen is ze lief mee, maar dit zal begeleid moeten worden ze is immers niet opgegroeid met kinderen in huis, voorkeur gaat hier dus ook uit naar een gezin met niet al te jonge kinderen.

 

 

Ben jij een actieve baas die dus stevig in zijn schoenen staat? Die het ziet zitten om deze lieverd lekker op de bank te nemen, maar ook leuke dingen mee te gaan ondernemen? Stuur ons dan een berichtje !Nena is geplaatst !

Nena is een lieve kruising spaanse water hond met poedel. Een gevoelig type hond, maar een echte lieverd. Ze heeft wel een kleine medische geschiedenis met epilepsie helaas. 

 

Ze is 5 jaar en een echte spring in het veld, ze is blij en energiek. Thuis kan ze ook wel lekker op de bank het liefst tegen je aan lekker liggen te snurken. 

 

Ze kent alle basis commando's, heeft een kleine ervaring met speuren maar vanwege epilepsie zal met hard werken moeten worden opgepast met haar. 

 

Nena kan goed met andere honden (al vind ze ze soms op straat wat spannend). Het liefst plaatsen we haar in een huishouden zonder katten, honden of kinderen zodat ze voldoende rust krijgt. Wel vind ze het heel leuk om zo nu en dan af te spreken met honden vriendjes om lekker te kunnen rennen en spelen natuurlijk. 


Barry is geplaatst !

De kop zegt het al, Barry is een groot blij ei. Een vriendelijke iets wat lompe reu (gecastreerd). Hij komt oorspronkelijk uit Griekenland, als pup is hij naar Nederland gekomen. Het is een jonge hond van juni 2019 (bijna 2 jaar). Kwa ras, ja zeg het maar iets groots met iets liefs denken wij, hij is ongeveer net zo groot als een herder. 

 

Barry is een hele lieve grote hond en kan bij ons met alle andere honden opschieten, groot, klein, reu of teef maakt voor Barry niet uit zolang er maar gespeeld kan worden. 

Barry is een huis met kinderen gewend en vind ze dan ook erg leuk. Hoe hij met katten is, is voor ons onbekend, dit kunnen we nog wel testen.

 

Hij kent de basis commando's en loopt los zijn rondje bos of strand mee, al probeert hij soms toch even zijn neus te achtervolgen. Een GPS-tracker is dus zeker geen overbodige luxe voor hem. Langs de weg houden wij hem aan de lijn. Uiteraard zal hij bij een nieuw gezin moeten wennen en zal hij nog wat dingen mogen leren. Hij werkt graag voor wat lekkers en vind het leuk om wat voor je te doen. Hij kan hier goed alleen zijn, is zindelijk, is ingeënt, ontwormd en ontvlooid. 

 

Barry zoekt een actief gezin waar deze grote jongen welkom is om te komen spelen. Een gezin die lekker met hem gaat trainen en vooral veel spelen en wandelen. Een gezin met andere hond(en) mag mits het natuurlijk goed klikt tussen de honden. Ook een gezin met kinderen is geen probleem mits dit goed begeleid wordt natuurlijk. 

 

We kunnen hier een lang verhaal gaan vertellen, maar Barry is gewoon een schat van een hond die een gouden mandje verdient. Wij zien geen ongewenst gedrag bij hem. We zoeken in eerste instantie een huisje op Texel. Zolang Barry geen huisje gevonden heeft verblijft hij bij ons in pension. 

 

Barry is bij ons gekomen omdat hij helaas wegens privé omstandigheden niet bij zijn baasje blijven. Zijn baasjes zouden dan ook graag contact houden over hoe het met hem gaat. 

 

Heeft bovenstaand verhaal over Barry u enthousiast gemaakt en wilt u komen kennismaken met hem? Stuur ons dan een berichtje via onderstaand contactformulier


Tess is geplaatst!

Dit is Tess, geboren op 07-02-2016 (4 jaar). Een echte dame (waarschijnlijk net loops geweest). Helaas kon ze wegens omstandigheden niet meer bij haar baasjes blijven en gaan we dus opzoek naar een nieuw geschikt huisje voor haar. 


Tess is dus 4 jaar jong en heeft nog een heel leven voor zich. Ze is niet gesteriliseerd en heeft helaas haar entingen ook niet optijd gehad, i.v.m. het corona virus gaan wij kijken of het lukt haar wel weer te laten inenten. Wij hebben haar al wel behandeld tegen vlooien en wormen. Ze is gechipt. 


Tess is geboren op Texel. Ze is een bijzondere kruising, haar moeder is een kruising mopshond en haar vader is de welbekende vermiste hond Grover, een kruising podenco. Er zijn ook nog meer broertjes en zusjes van Tess te vinden op Texel. Ze is een middelmaat hondje. 


Tess is een heel aanhankelijk en energiek hondje. Ze komt graag bij je knuffelen! Ze kan prima met andere honden. Spelen doet ze hier (nog) niet, maar ze vind het prima dat ze bij meerdere honden verblijft. Katten schijnt ook goed te gaan, dit gaan wij nog testen. Verder is ze ook lief naar kinderen (uiteraard wel altijd onder begeleiding van een volwassene). 


Ze kent alle basis commando's zoals zit, en af. Ze loopt netjes mee aan de riem. Loslopen is nog wel een puntje van aandacht. Maar een omheinde tuin vind ze ook prima om lekker los te lopen. 


Al met al, Tess is een geweldig gezinshondje en opzoek naar een mand waar ze de rest van haar leven mag blijven. Heb je vragen over haar of kun jij haar een goed plekje bieden? Stuur mij dan een mailtje.


We zullen de komende tijd nog met Tess wat door trainen om haar beter te leren kennen en zo een goede match te kunnen maken tussen haar en haar toekomstige baasje(s)