Herplaats hondjes


Momenteel hebben wij ÉÉN herplaats hond(en)


Kunt u om wat voor reden dan ook uw geliefde hondje niet meer houden. En bent u genoodzaakt een nieuw huisje te zoeken voor uw lieveling, dan helpen wij u daar graag mee. Gelieve hierover telefonisch contact met ons op te nemen. 

 

Of bent u opzoek naar een hondje? Hou dan deze pagina en onze facebookpagina in de gaten, hierop zullen wij beschikbare herplaats honden plaatsen met hun verhaal. 

 

Zo hopen wij te kunnen bemiddelen en zo hondjes en baasjes te kunnen helpen bij het vinden van een gouden mandje of een hond die past binnen de gezinssamenstelling. 

 

* Let op voor het herplaatsen van een hond door ons en het adopteren van een hond bij ons rekenen wij een bijdrage zodat wij alle  honden de juiste zorg kunnen bieden. 


Herman wilt graag een huis met een tuin

De herplaatsing van Herman is een verdrietig verhaal, door ziekte van zijn baasje is Herman bij ons terecht gekomen. Helaas kan hij niet meer terug en zijn we dus opzoek naar een fijne mand voor hem. 

 

Herman is een echte allemansvriend, hij is blij met iedereen die hij ziet vooral andere honden, daar wilt hij maar wat graag naar toe. Met de een heeft hij meer dan met de ander. Soms kan hij heerlijk spelen met een andere hond en soms vind hij het prima dat de ander er is maar geeft hij er niet zo veel om. 

 

Er zit absoluut geen spatje kwaad in hem, een echte lieverd ! Bij ons verblijft hij deels bij ons in huis en deels in ons pension, in huis vind hij reuze gezellig ook met onze kinderen en katten is geen enkel probleem voor hem. Als is hij soms wel wat lomp, maar dat nemen we maar voor lief. In het pension verblijft hij met meerdere honden bij elkaar wat hij reuze gezellig vind. Hij zoekt dan ook dagelijks een maatje om lekker mee te spelen. 

Wanneer er geen speelmaatje is zoekt hij wel een speeltje uit en loopt daar dan vrolijk mee in de rondte. 

 

Bij ons kan hij goed los lopen (wij maken voor de zekerheid wel gebruik van een gps tracker), hij blijft keurig bij je in de buurt en zolang je wat lekkers mee hebt komt hij altijd keurig terug. Hij kent de basis commando's, maar uiteraard is wat training hierin nooit verkeerd. Ik weet niet of hij veel aan de lijn heeft gelopen, hij kan behoorlijk trekken, maar ook dit is trainbaar in mijn ogen. 

 

Herman is een gecastreerde reu, kruising labrador x weimeraner en geboren op 18-08-2017, wat betekend dat hij nu dus 6 jaar is en dus nog een heel leven voor zich. Hij is reeds compleet gevaccineerd en is bij de dierenarts geweest voor een gebitsbehandeling vanwege een afgebroken kies. Inmiddels is hij daar weer goed van hersteld en is het tijd voor hem om een vast huisje te vinden. Hij heeft een vetbult in zijn hals zitten maar hier heeft hij geen last van (deze is door de dierenarts gecontroleerd). 

 

We zoeken voor Herman een huis met in ieder geval een tuin waar hij lekker rond kan scharrelen. Het liefst heeft hij natuurlijk een lekker groot erf (hij komt van een boerderij), maar we snappen dat niet iedereen zich kan aanpassen aan de hond wat dat betreft. 

Herman is gemoedelijk en lief, maar zeker geen luie hond en hij wilt dus ook graag een baasje dat lekker met hem gaat wandelen (wat ook goed is voor hem, want hij heeft nog een beetje overgewicht). 

Een huishouden met kinderen en andere huisdieren is geen probleem. Een andere hond zou zelfs erg gezellig kunnen zijn (mits het goed klikt natuurlijk). 


Blaze heeft een huisje gevonden

Deze kleine, stoere, iets wat terughoudende man is opzoek naar een gouden huisje. Wegens omstandigheden is hij bij ons terecht gekomen. Hij woonde samen met zijn moeder, broertjes en zusjes bij zijn baasje. Hij is dus plots zowel van moeder als zijn broertjes en zusjes gescheiden. Hij had dan ook even tijd nodig om te wennen aan de situatie. 

Gelukkig haalt hij veel steun uit onze honden. We hebben gemerkt aan hem dat alleen zijn ook nog helemaal niet is geleerd, dit zal dus nog een puntje van training zijn wat echt bij 0 zal moeten worden gestart. Wij vermoeden dat hij altijd mee mocht in de slaapkamer van zijn baasje slapen. Inmiddels gaat het slapen beneden samen met onze andere honden prima. Wanneer hij terecht komt in een gezin waar hij enigst honden kind zal zijn zal dat dan ook rustig opgebouwd moeten worden. 

Blaze is nu bijna 7 maanden (geboren op 9 januari 2023 ) het is een "hij" met alles er op en er aan. Eventuele castratie wordt door ons wel aangeraden, gezien wij merken dat hij veel last heeft van zijn gierende hormonen. Verdere geschiedenis is helaas onbekend. We vermoeden niet dat hij een slecht huisje gehad heeft, wel denken we dat er niet veel getraind is met hem. 

Alle basis oefeningen zitten er dus ook nog niet helemaal in. We zijn hier uiteraard wel gelijk mee begonnen. De zit gaat al steeds beter maar heeft nog wel sturing en begeleiding nodig.

Met wandelen is hij overigens heel braaf en makkelijk. Andere honden is hij wel nieuwsgierig naar maar loopt braaf mee verder aan de lijn. Los lopen hebben wij na 1 dag hier zijn gedaan, wel eerst met een lange lijn er aan. Met een lange lijn moest hij zo trekken dat we een gps aan zijn tuigje hebben gehangen en hem los hebben gelaten. En wat blijkt hij verliest je geen moment uit het oog. Hij blijft tot noch toe keurig binnen een straal van 3 tot 5 meter om je heen lopen. Wanneer je hem roept komt hij ook direct naar je toe en verwacht dan natuurlijk wel wat lekkers. Los andere honden passeren hebben we nog niet gedaan.

Wanneer je vreemd bent voor Blaze heeft hij even de tijd nodig om te wennen aan je. Als hij je eenmaal een beetje kent hangt hij het liefst de hele dag bij je op schoot en op de bank. Hij is duidelijk graag in je aura.

Zindelijkheid gaat heel goed. Mits je hem op tijd uit laat doet hij alles keurig buiten.

Hij is duidelijk geen kinderen in huis gewend, hier loopt hij bij ons in huis met 2 jonge kinderen van 1 en 3 jaar oud. Dat gaat heel goed. In het begin vond hij ze erg spannend maar het ging al snel beter en hij hangt inmiddels bij onze oudste ook al op schoot. Uiteraard dien je honden en kinderen altijd te begeleiden. Maar ik denk zeker dat hij daar goed mee kan leren omgaan.

Katten is geen probleem er wordt even gesnuffeld maar verder worden ze genegeerd. Andere honden vind hij prima en wilt ook wel even spelen met een hondje van zelfde formaat. Grotere honden zijn ook geen probleem maar geen speelmateriaal (misschien later wel).

Blaze is een vriendelijk iets wat terughoudend hondje. Hij zal niet vooraan staan bij nieuwe dingen maar kijkt even de kat uit de boom om vervolgens samen met jou te gaan kijken.

Hij wandelt graag, staat dan ook vooraan bij het aandoen van zijn tuigje. Hij loopt dan ook aan een doorhangende lijn mee of waar kan is los natuurlijk nog fijner.

Zijn puppy vaccinaties waren niet compleet. Hij heeft 1 keer een vaccinatie gehad maar de andere 2 zijn uitgebleven. Wij zijn met hem bij de dierenarts geweest, die hem volledig gevaccineerd heeft en verder gezond heeft verklaren. Qua ontworming en vlooien behandelingen weten wij niet wat hij gehad voorheen maar vermoeden dat hij al een poosje geen behandeling gehad heeft, dit hebben wij dus direct toegediend.

 

 

Verder is het in onze ogen een schat van een beestje, het wordt geen sport hondje, maar we denken zeker dat hij samen iets leuks doen als lekker wandelen of misschien zelfs een klein behendigheidsparcours wel leuk zou gaan vinden, maar dit is zeker geen vereiste voor hem. Lekker bank hangen en vind hij ook heerlijk

 

 


Lady heeft een fijn huisje gevonden!

Deze lieve pluizenbol met de naam Lady zoekt een gouden mandje.

 

Het idee was er een vriendje bij voor het al in huis aanwezige hondje, maar wegens gezondheidsklachten van de baasjes valt de training en opvoeding zwaar waardoor er dus noodzaak is om opzoek te gaan naar een gouden mandje. 

 

 

Lady is geboren op 28-4-2023 (3 maanden oud dus) het is een echte lieverd, blij ei en knuffelkont. Ze is voorzien van chip en netjes gevaccineerd. Afgelopen week de laatste vaccinaties gehad en weer even helemaal gecheckt door de dierenarts. 

 

Het is een kruising shih tzu, ze heeft een klein navelbreukje (wat nog soepel is en goed terug te masseren), dit kan eventueel verholpen worden tijdens een sterilisatie door de dierenarts. Hier is ze nu natuurlijk nog veel te jong voor. 

Ze heeft ook een kleine onderbeet, hier staan dit type hondjes om bekend natuurlijk. Haar gebit zal dus ook in de gaten gehouden moeten worden en gepoetst omdat haar tanden zelf niet mooi "scharen". 

 

Zindelijkheid en wandelen gaan al steeds beter maar er is natuurlijk zeker nog werk aan de winkel met dit kleine schatje. 

 

Vergeet niet dat een hond niet zomaar een aanschaf is ! Ook een pup niet. Er zal met haar getraind moeten worden om haar tot een fijne huishond op te laten groeien. Daarnaast zal ze meerdere keren per week geborsteld moeten worden omd e vacht vrij van klitten te houden en geregeld (ca iedere 6 weken) naar een trimsalon moeten om de vacht goed te onderhouden. 

 

 

Er is uiteraard contact geweest met de fokker maar deze kan haar helaas niet terug nemen, vandaar dat we langs deze weg opzoek gaan naar een gouden mandje. 

 

Denkt u een fijne plek voor haar te hebben? neem dan contact met ons op


Duo Puck en Lucky: hebben een fijne mand gevonden !

Dit zijn Puck (op de foto rechts) en Lucky (op de foto links). Wegens privé omstandigheden zijn zij opzoek naar een fijn plekje. We zullen ze aan jullie voorstellen. 

 

Puck is een ruwharige teckel met geboorte datum 13-04-2013 wat betekend dat deze 'je weet wel' man inmiddels al 10 jaar is. Hij is lekker eigenwijs maar een enorme lieverd. Hij is rustig in huis hangt dan ook graag bij je op de bank, daarnaast speelt hij graag met zijn bal. Puck laat zich goed horen wanneer de deurbel gaat, er mensen binnen komen. Bij visite van vreemde is het nodig even kort kennis te maken en bij bekenden verwacht hij een dikke knuffel. Daarna vind hij het weer oké en is weer rustig. Buiten aan de lijn is hij ook rustig, hij geeft geen reactie op andere honden. Wanneer hij buiten met zijn bal op aan het rennen is (her liefst op het strand) is hij helemaal in zijn element, daarna ploft hij het liefst languit in het zonnetje! 

 

Zijn "broer" en beste vriend is Lucky.

 

Lucky is ook een 'je weet wel' reu, hij is geboren op 12-05-2015 wat hem nu 8 jaar maakt. Lhasa Apso is zijn merk maar dat maakt voor hem weinig uit. Hij is altijd vrolijk en heel sociaal. Houdt er van om lekker buiten te wandelen. Hij kan ook heel zoet met zijn kluifje bezig zijn thuis of lekker bij je op de bank neerstrijken. Lucky kan met wandelen ook los lopen, uiteraard zal met een nieuw baasje eerst tijd nodig zijn om aan elkaar te wennen en een band op te bouwen. Wel moeten we melden dat hij als hij vermoeid is of wat viezigheid in zijn oogjes heeft last kan hebben van cherry eye, dit ziet er wat gek uit maar heeft hij over het algemeen verder geen last van. Het is uiteraard wel te opereren mocht hij er op den duur wel meer last van krijgen. 

 

Beide honden vinden in de auto mee gaan geen probleem en ook alleen thuis blijven is geen issue, ze hebben nog nooit iets gesloopt. Al zal ook het alleen thuis blijven bij nieuwe baasjes natuurlijk moeten worden opgebouwd. 

Verder Zijn Puck en Lucky gezond, netjes op tijd ontwormd, behandeld tegen vlooien en gevaccineerd. 

 

Iedere 8-10 weken worden beide honden geschoren, vooral Puck vind het trimmen erg vervelend en daarom is er gekozen hem niet meer te plukken maar snel kort te scheren. 

 

Deze lieverds zitten al 8 jaar samen en dat is ook de reden dat we zoeken naar een huisje voor hun samen. Want zeg nou zelf waar er 1 eet kunnen er ook 2 eten, toch? Nog een wens is natuurlijk een plekje op Texel maar een goed huisje aan de "vaste wal" is te overwegen. 

 

Denk jij dat je deze kanjers een gouwe-'ouwe'-tijd kan geven? stuur dan een mail naar dierverzorgingtexel@hotmail.com en stel je zelf aan ons voor !


Fox: is geplaatst !

Fox is een Boerenfox reu (intact) van 1 jaar oud. Momenteel woont hij bij zijn bazin en haar dochter (13) helaas redden ze het niet meer om hem de aandacht te geven die hij verdient. Er zijn allerlei opties bekeken maar helaas zit er niks anders op dan voor hem een gouden mandje te zoeken. Dit gaat zijn huidige baasjes erg aan het hart. Fox gaat dan ook niet naar de eerste de beste die een berichtje stuurt. We zoeken een huisje waar hij alle aandacht van de wereld krijgt en waar hij oud mag worden.

 

Fox heeft met zijn bazin 2 hondencursussen doorlopen, het is een pienter hondje, met een hart van goud. Uiteraard heeft hij ook zo zijn streken maar dat mag een hond, toch?! Fox vind het leuk om mee te gaan hardlopen, skeeleren, fietsen. In de auto vind hij ook geen probleem en vind het heerlijk om lekker te gaan wandelen. Hij snuffelt dan iedere boom af die hij tegenkomt en doet dan ook zijn ding (mannenplasjes..).

Er wordt nu minimaal 1,5 uur per dag met hem gewandeld, verdeelt over 4 a 5 keer wandelen. Hij is ook nooit langer dan 4 uur achter elkaar alleen thuis. Hij kan dit prima maar het voelt voor zijn baasje niet fijn hem regelmatig zo lang alleen te laten. Uiteraard zal alleen thuis zijn moeten worden opgebouwd bij een nieuw huisje en er wordt verwacht van nieuwe baasjes dat hij niet vaak alleen thuis hoeft te zijn.

 

Opgegroeid met zijn bazin en haar dochter, geen andere honden of katten in huis. Wel speelde hij in de tuin eens met de buurkat, dit doet hij rustig. Hij gaat er in ieder geval niet als een dolle achteraan. Wanneer er een kat in huis is zal hij daar dus wel aan moeten wennen. Wanneer een andere hond nadert gaat hij plat liggen, wanneer de ander dichterbij komt staat hij op en wilt hij kennismaken en spelen. Hij heeft nog nooit lelijk gedaan naar een andere hond. Een andere hond in huis is dus ook geen probleem mits het klikt natuurlijk. Kinderen vind hij erg leuk en wilt hij het liefst mee spelen (niet altijd even handig bij jonge kinderen), kinderen in het gezin is dus geen probleem mits goed begeleid en het liefst vanaf een jaar of 7.

 

Fox kan los lopen (uiteraard zal er eerst vertrouwen moeten worden opgebouwd en getraind alvorens hij los kan bij een nieuw baasje). Hij loopt momenteel niet vaak los omdat zijn huidige baasje het zelf erg spannend vind. Het gebeurt alleen op plaatsen waar er geen andere honden, dieren of verkeer zijn.

 

Het liefst hangt hij ’s avonds lekker tegen je aan om met je te knuffelen. Hij mag nu eigenlijk niet op de bank maar camera beelden bevestigen dat hij stiekem als de baasjes van huis zijn of in bed liggen toch op de bank kruipt (en zeg nou zelf… dat is toch het fijnste plekje om te liggen!?)

 

Heb je interesse in Fox, wil je meer van hem weten of misschien zelfs al kennismaken? Stuur dan een mail naar dierverzorgingtexel@hotmail.com met als onderwerp: Herplaatser Fox (zodat wij geen mailtjes missen) waarin je jezelf en je gezin uitgebreid voorstelt, iets verteld over hoe je woont,  je werk, waarom je een hond wilt, wat je verwacht van een hond, wat je ervaring is met honden en hoe je het voor je ziet met een hond in huis etc. Gelieve zo uitgebreid mogelijk zodat wij goed kunnen kijken welk huisje het beste bij Fox zou passen.

 

Uiteraard krijgt Fox al zijn toebehoren mee wanneer hij een nieuw huisje heeft gevonden.

 

 


Rex: is geplaatst !

Rex zijn baasje wordt in april 91 en krijgt helaas steeds meer lichamelijke problemen waardoor het voor haar onmogelijk wordt om Rex nog bij haar te houden. 

 

Hij ging de laatste tijd vaak mee met de uitlaatservice om lekker te kunnen rennen en spelen met andere honden. 

 

Rex is een boeren fox van anderhalf jaar (geboortedatum: 10-09-2021) en een hele lieve kleine boef. Hij is voorzien van een chip en registratie, is netjes gevaccineerd en hij is gecastreerd. 

Er zijn allerlei cursussen gevolgd met hem en heeft hier ook zijn wel verdiende diploma's voor gekregen. Rex kan netjes aan de lijn mee lopen, ook naast de fiets vind hij erg leuk, is netjes zindelijk en kent alle basis commando's prima.

 

Rex is waaks maar kan ook lekker met je knuffelen het liefst op schoot, en kan er van genieten om lekker aan je voeten te liggen.

 

Rex is een allemans vriend hij kan opschieten met andere honden en speelt graag met ze.

 

 

 

Rex is dus een echte schat maar kan ook lekker ondeugend zijn. Zo is hij een hele bekwame zakkenroller, het liefst papieren zakdoekjes en honden koekjes…..

 

Denk jij dat jij Rex een fijn huisje kan geven? neem dan contact met ons op. 

(voorkeur gaat uit naar een plekje op Texel zodat hij mogelijk eens zijn "vrouwtje" nog eens kan bezoeken) 


James is geplaatst !

Dit is James, al staat er in zijn papieren Victor, hij gaat al zijn hele leven door als James dus hier houden we het gewoon bij. James is een echte ondernemer !

 

James is een Ierse terrier, die zien we hier niet zo veel. Soort van uniek, maar misschien wel handig er wat informatie over te verschaffen.

 

Er is bij de Ier niet echt iets te vertellen over de waarschijnlijke herkomst. Sommige achten dat hij ontstaan is uit de ierse wolfshond maar na wat research lijkt dit wat onwaarschijnlijk. Waarschijnlijker is dat de Ier afkomstig is van de Schotse terriër. Hij is daar dan ook gebruikt om de kool en aardappelen van de boer te beschermen tegen varkens en dieven. 

Ook zou het ras gekruist zijn met een bedlington Terrier wat hem tot een zwijgende jager en vechter maakte. Men liet de honden ondeling vechten en kruiste daardoor ook graag met een bull terrier. Een hond met veel goede eigenschappen en zijn foute horen er een beetje bij. 

 

Een Ier is met zijn beharing voor het ierse regenklimaat een volbloed zwemmer. Zo ook James, hij is dol op zwemmen. 

 

James is tegen over soortgenoten uitstekend in staat om voor zichzelf op te komen. Hij is sociaal met andere honden, mits zij ook sociaal zijn. Wanneer er een opstootje ontstaat deinst hij niet terug. Dit is bij hem goed op te vangen door met hem te trainen. Helaas is dit wel de reden van herplaatsing. Met een andere aanwezige reu in huis (waar het jaren lang wel mee goed is gegaan) kan hij het na een akkefietje niet altijd meer samen door 1 deur. Dit geeft erg veel stress en chaos in huis waardoor hij regelmatig de benen neemt, wat weer zorgt voor gevaarlijke situaties natuurlijk. Voorkeur gaat dan ook uit naar iemand die geen andere hond in huis heeft of een stabiele hond waar hij het goed mee kan vinden. 

 

James is een gecastreerde reu van nu bijna 6 jaar. Hij is opgegroeid op Texel in een gezin met 5 kinderen, wat hij helemaal prima vind. Hij is erg sociaal naar alle mensen, klein of groot. Katten daarin tegen vind hij minder leuk.. of ja misschien vind hij ze wel leuk, maar dan vooral om achteraan te jagen. Hij heeft nooit gewoond in een huis met katten, wij denken dan ook niet dat dit een groot succes zou worden. 

 

In huis is James de rust zelve, hij kan ook prima een poosje alleen thuis zijn. Hij is gewend om in een bench te slapen, dit is voor hem zijn veilige plekje. Hij is niet snel bang te krijgen van bijvoorbeeld harde geluiden of vuurwerk en hij houd er van om lekker voor de kachel te liggen. 

 

Puntjes waar misschien nog aan gewerkt moet worden met hem is het uitlaten aan de lijn, dan is hij erg alert. Hier is al mee getraind wat het zeker beter maakte. Momenteel is er al een poosje niet zo hard meer op getraind en wordt vooral gezocht naar een plekje waar hij lekker los kan lopen en loopt dan heerlijk zijn rondje los mee. Verder luistert hij prima, houd bij het lopen de baasjes in de gaten en kent de basis commando's goed. 

 

2 keer per jaar zal hij naar een trimmer moeten om geplukt te worden. Dat wordt nu ook al gedaan. Verder qua vacht onderhoud is het zo nu en dan even borstelen en als hij weer eens in een prutsloot is gedoken is een douche ook niet overbodig. Overigens vind hij zelf een duik in de zee ook een prima idee. 

 

James is dus een echte lieverd die een baasje nodig heeft die toch al enige honden kennis heeft. Denk jij dat James bij jou zou passen en wil je kennis maken met hem? of heb je vragen? stuur gerust een mail naar dierverzorgingtexel@hotmail.com

 

 

* wij vragen voor honden die via ons herplaats worden een vergoeding om honden die in de toekomst via ons herplaatst worden de nodige zorg en aandacht te kunnen bieden die ze nodig hebben. De prijs is dus niet vast maar is afhankelijk van de kosten die gemaakt zijn voor de te herplaatsen hond. Skylar is geplaatst !

Beau Bentley the tender tempest, een hele mond vol. In zijn papieren staat Skylar, wij noemen hem gewoon Sky.

 

Helaas kon Sky wegens de gezondheid van zijn baasje niet meer bij haar blijven wonen. Erg verdrietig ! Daarom hebben wij hem opgevangen en mag hij hier even bij komen tot we een nieuw huisje voor hem hebben gevonden. 

 

Eerst even wat feiten op een rijtje. Sky is een echte Shetland Speepdog ofwel Sheltie, met alle papieren er op en er aan (al maakt dit voor ons geen verschil hoor). Hij is een reu (niet gecastreerd dus). Geboren op 5 mei 2012 wat betekend dat hij inmiddels al 10 jaar is, wat het hopelijk niet te lastig maakt om een nieuw huisje voor hem te vinden. Hij heeft 1 eigenaar gehad en het is dus ook erg verdrietig dat hij na 10 jaar echt niet meer bij zijn baasje kan blijven. 

 

Sheltie's werden gefokt om boeren te helpen om de schapen bij elkaar te houden. Een actief hondje zou je zeggen. Nu is Sky al een dagje ouder en vind het allemaal wel prima. Hij hoeft geen uren meer te wandelen. Regelmatig een kleiner rondje en gezellig knuffelen thuis vind hij ook wel prima. 

 

We willen het liefst een plekje op Texel voor hem vinden zodat er eventueel nog eens een bezoekje gedaan kan worden aan zijn oude baasje, en de kinderen en kleinkinderen die het allemaal ook erg lastig vinden om hem te moeten missen. (Dit is geen must maar wel een grote wens natuurlijk). 

 

Sky is een schat van een hondje, kan goed met andere honden, katten en andere huisdieren zijn ook geen probleem. Kinderen is hij ook gewend van allerlei verschillende leeftijden. Hij luistert goed en kent de basis commando's. Los lopen bij een wandeling is ook geen probleem heeft hij ons de afgelopen tijd al laten zien, al moet er natuurlijk wel eerst een band opgebouwd worden voor je hem los kan laten. Bij zijn baasje liep hij de laatste jaren eigenlijk niet meer los.

Verdere zaken waar op gelet moet worden is dat hij momenteel te zwaar is en dus op dieet is om wat af te vallen. Zijn vacht zat wat in de knoop dus we hebben hem een heerlijke trimbeurt gegeven. Wel zal een nieuwe eigenaar natuurlijk hier rekening mee moeten houden dat hij regelmatig geborsteld en getrimd zal moeten worden.

 

Inmiddels heeft hij zijn vaccinaties gehad, deze moeten alleen nog herhaald worden om weer helemaal up-to-date te zijn. Hij is recent ontwormd en behandeld tegen vlooien. Zijn gebit is niet meer denderend en moet hiervoor nog eens naar de dierenarts om te laten schoonmaken voor het erger wordt en hij daar last van krijgt, we kijken of het al mogelijk is dat op korte termijn al te laten doen. 

 

Eigenlijk kan ik daarnaast weinig anders zeggen dan dat het een super lief hondje is dat in veel omstandigheden zijn plekje wel kan vinden. 

 

Kun jij Sky een gouden mandje vinden waar hij oud mag worden? Neem dan contact met ons op 

 

Update: Er zijn veel vragen over Sky en veel mensen die hem een gouden mandje gunnen. Ik wil vragen wanneer je interesse hebt even een mailtje te sturen naar dierverzorgingtexel@hotmail.com met wat informatie over jezelf je woonsituatie, kennis over honden, mogelijke andere huisdieren etc. dan kijken wij waar we hem het best bij vinden passen en plannen een kennismaking in.

 

* wij vragen voor honden die via ons herplaats worden een vergoeding om honden die bij ons gebracht worden voor herplaatsing de nodige zorg te kunnen bieden. De prijs is dus niet vast maar is afhankelijk van de zorg en de duur die een hond bij ons is geweest. 


Puck is geplaatst !

Dit is Puck. Puck is een knappe iets wat klein gebleven rottweiler dame. De naam klinkt wat rot maar dat is Puck totaal niet. Het is echt een lieverd. Als ik haar karakter mag vergelijken is het een labrador of golden alleen dan in een ander jasje.

 

Helaas hebben haar baasjes wat lichamelijke ongemakken gekregen waardoor het uitlaten van deze lieve lobbes een uitdaging is geworden. Ze is gewoonweg een sterke dame die graag iedereen begroet en vergeet hierbij dat de baasjes aan de andere kant van de lijn lopen (lees: die worden dus mee gesleept..). Dit is dan ook de reden dat er voor haar gezocht wordt naar een ander huisje. En eerlijk.. als ik niet al 3 honden in huis had gehad was ze van harte welkom bij ons. Gelukkig zit er dus geen haast achter en kunnen we rustig zoeken naar een gouden mandje waar ze gelukkig mag zijn en oud mag worden.

 

Even wat feiten op een rij. Puck is nu bijna 2 jaar (17-10-2020), een jonge spring in ’t veld maar keurig opgevoed. Ze speelt graag met andere honden, kleine of grote maakt niet uit. Op 6 maanden leeftijd is ze tot bloedens toe gebeten door een hond waardoor ze iets angstig kan zijn bij een kennismaking met sommige andere honden, hierbij zal ze eerder eieren voor haar geld kiezen dan in de aanval te gaan.

 

Ze is gevaccineerd, behandeld tegen vlooien en wormen en ze is uiteraard netjes zindelijk. Het is echt een knuffel hond die graag bij je op schoot of op de bank komt hangen. Ook wilt ze graag voor je werken dus een baasje die lekker met haar gaat wandelen en misschien wel speuren of behendigheid ofzo gaat doen zou super zijn voor haar !

 

Katten vind ze leuk, maar dan in de vorm om achteraan te gaan. Ik denk zeker wel dat dit te trainen is maar een huis zonder katten heeft toch in eerste instantie de voorkeur. Andere honden zijn oké mits het klikt uiteraard tussen de honden. Kinderen is ze lief mee, maar dit zal begeleid moeten worden ze is immers niet opgegroeid met kinderen in huis, voorkeur gaat hier dus ook uit naar een gezin met niet al te jonge kinderen.

 

 

Ben jij een actieve baas die dus stevig in zijn schoenen staat? Die het ziet zitten om deze lieverd lekker op de bank te nemen, maar ook leuke dingen mee te gaan ondernemen? Stuur ons dan een berichtje !Nena is geplaatst !

Nena is een lieve kruising spaanse water hond met poedel. Een gevoelig type hond, maar een echte lieverd. Ze heeft wel een kleine medische geschiedenis met epilepsie helaas. 

 

Ze is 5 jaar en een echte spring in het veld, ze is blij en energiek. Thuis kan ze ook wel lekker op de bank het liefst tegen je aan lekker liggen te snurken. 

 

Ze kent alle basis commando's, heeft een kleine ervaring met speuren maar vanwege epilepsie zal met hard werken moeten worden opgepast met haar. 

 

Nena kan goed met andere honden (al vind ze ze soms op straat wat spannend). Het liefst plaatsen we haar in een huishouden zonder katten, honden of kinderen zodat ze voldoende rust krijgt. Wel vind ze het heel leuk om zo nu en dan af te spreken met honden vriendjes om lekker te kunnen rennen en spelen natuurlijk. 


Barry is geplaatst !

De kop zegt het al, Barry is een groot blij ei. Een vriendelijke iets wat lompe reu (gecastreerd). Hij komt oorspronkelijk uit Griekenland, als pup is hij naar Nederland gekomen. Het is een jonge hond van juni 2019 (bijna 2 jaar). Kwa ras, ja zeg het maar iets groots met iets liefs denken wij, hij is ongeveer net zo groot als een herder. 

 

Barry is een hele lieve grote hond en kan bij ons met alle andere honden opschieten, groot, klein, reu of teef maakt voor Barry niet uit zolang er maar gespeeld kan worden. 

Barry is een huis met kinderen gewend en vind ze dan ook erg leuk. Hoe hij met katten is, is voor ons onbekend, dit kunnen we nog wel testen.

 

Hij kent de basis commando's en loopt los zijn rondje bos of strand mee, al probeert hij soms toch even zijn neus te achtervolgen. Een GPS-tracker is dus zeker geen overbodige luxe voor hem. Langs de weg houden wij hem aan de lijn. Uiteraard zal hij bij een nieuw gezin moeten wennen en zal hij nog wat dingen mogen leren. Hij werkt graag voor wat lekkers en vind het leuk om wat voor je te doen. Hij kan hier goed alleen zijn, is zindelijk, is ingeënt, ontwormd en ontvlooid. 

 

Barry zoekt een actief gezin waar deze grote jongen welkom is om te komen spelen. Een gezin die lekker met hem gaat trainen en vooral veel spelen en wandelen. Een gezin met andere hond(en) mag mits het natuurlijk goed klikt tussen de honden. Ook een gezin met kinderen is geen probleem mits dit goed begeleid wordt natuurlijk. 

 

We kunnen hier een lang verhaal gaan vertellen, maar Barry is gewoon een schat van een hond die een gouden mandje verdient. Wij zien geen ongewenst gedrag bij hem. We zoeken in eerste instantie een huisje op Texel. Zolang Barry geen huisje gevonden heeft verblijft hij bij ons in pension. 

 

Barry is bij ons gekomen omdat hij helaas wegens privé omstandigheden niet bij zijn baasje blijven. Zijn baasjes zouden dan ook graag contact houden over hoe het met hem gaat. 

 

Heeft bovenstaand verhaal over Barry u enthousiast gemaakt en wilt u komen kennismaken met hem? Stuur ons dan een berichtje via onderstaand contactformulier


Tess is geplaatst!

Dit is Tess, geboren op 07-02-2016 (4 jaar). Een echte dame (waarschijnlijk net loops geweest). Helaas kon ze wegens omstandigheden niet meer bij haar baasjes blijven en gaan we dus opzoek naar een nieuw geschikt huisje voor haar. 


Tess is dus 4 jaar jong en heeft nog een heel leven voor zich. Ze is niet gesteriliseerd en heeft helaas haar entingen ook niet optijd gehad, i.v.m. het corona virus gaan wij kijken of het lukt haar wel weer te laten inenten. Wij hebben haar al wel behandeld tegen vlooien en wormen. Ze is gechipt. 


Tess is geboren op Texel. Ze is een bijzondere kruising, haar moeder is een kruising mopshond en haar vader is de welbekende vermiste hond Grover, een kruising podenco. Er zijn ook nog meer broertjes en zusjes van Tess te vinden op Texel. Ze is een middelmaat hondje. 


Tess is een heel aanhankelijk en energiek hondje. Ze komt graag bij je knuffelen! Ze kan prima met andere honden. Spelen doet ze hier (nog) niet, maar ze vind het prima dat ze bij meerdere honden verblijft. Katten schijnt ook goed te gaan, dit gaan wij nog testen. Verder is ze ook lief naar kinderen (uiteraard wel altijd onder begeleiding van een volwassene). 


Ze kent alle basis commando's zoals zit, en af. Ze loopt netjes mee aan de riem. Loslopen is nog wel een puntje van aandacht. Maar een omheinde tuin vind ze ook prima om lekker los te lopen. 


Al met al, Tess is een geweldig gezinshondje en opzoek naar een mand waar ze de rest van haar leven mag blijven. Heb je vragen over haar of kun jij haar een goed plekje bieden? Stuur mij dan een mailtje.


We zullen de komende tijd nog met Tess wat door trainen om haar beter te leren kennen en zo een goede match te kunnen maken tussen haar en haar toekomstige baasje(s)